Vranić: Otkrivene zloupotrebe u vakcinaciji

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

„Dvije uposlenice JU Doma zdravlja KS vakcinisale su širu porodicu jedne uposlenice JU Zavoda za javno zdravstvo KS kao i dvoje građana koji nisu u sistemu zdravstvenog osiguranja KS”.

Provjerom protokola vakcinacije u Zetri, utvrđene su zloupotrebe, a odgovorni su prijavljeni nadležnim direktorima ustanova u kojima su zaposleni,  izjavio je jutros ministar zdravstva KS Haris Vranić.

Kako je rekao, vršena je vakcinacija osoba mimo protokola vakcinacije na dva punkta u Zetri.

„Dvije uposlenice JU Doma zdravlja KS vakcinisale su širu porodicu jedne uposlenice JU Zavoda za javno zdravstvo KS kao i dvoje građana koji nisu u sistemu zdravstvenog osiguranja KS. Ministarstvo zdravstva KS je prijavilo ove nereguranosti direktorima Doma zdravlja KS i Zavoda za javno zdravstvo KS koji će se odrediti o narednim koracima u ovom slučaju “, izjavio je ministar Vranić.

Istakao je da se nastavlja provjera svih spiskova do sada vakcinisanih osoba u Zetri, te da će se sve nepravilnosti prijaviti.

Naglasio je i kako je provjerom utvrđeno da nije bilo iznošenja vakcina izvan vakcinalnog punkta, niti vakcinisanja izvan Zetre.

Politički.ba