Vulin: Stvaranje ‘srpskog sveta’ je proces koji se ne može zaustaviti

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je u Bukovcu, nadomak Novog Sada, 22. “Zavičajnom zboru- Kosidba”, sportsko-kulturnoj manifestaciji čiji je cilj očuvanje krajiške tradicije i kulture…

Obraćajući se Srbima u Bukovcu istakao je da je važno da svi Srbi, bez obzira gdje žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa odlučuju zajedno u Beogradu, u prijestolnici svih Srba.

Ministar unutrašnjih poslova je posebno podvukao da će Republika Srpska biti čuvana i sačuvana dok god je na čelu Srbije Aleksandar Vučić, stoji u saopćenju objavljenom na zvaničnoj stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

“Volim kada vas vidim sabrane, okupljene, ujedinjene, volim kada vidim uspravne Srbe, baš zato što ne vole da nas vide kada smo uspravni, što ne vole da nas vide kada se radujemo. Vole nas samo kada tugujemo, kada nam je teško i kada nas protjeruju odnekud. Ne vole nas kada smo jaki i kada smo jedno, kada smo zajedno. Dok predsjednik Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju kao predsednik svih Srba, čuvat će se Rs, bit će čuvana i branjena, bit će jačana i ojačana”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i dodao da je stvaranje ‘srpskog sveta’ proces koji se ne može zaustaviti.

“‘Srpski svet’ znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvijek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gdje mi živjeli. I ova današnja manifestacija je jedan od načina da pokažemo da se ‘srpski svet’ stvara, da se ne stidimo sebe, da smo složni, da smo ujedinjeni, da smo jaki”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je predsjednik svih Srba Aleksandar Vučić u najtežim vremenima uspio sačuvati Srbiju i još jednom poručio da će svi Srbi biti zaštićeni bez obzira gdje žive, dok god je Aleksandar Vučić na čelu Srbije.

“Predsjednik svih Srba, Aleksandar Vučić je u ovim teškim danima uspio sačuvati Srbiju od toga da vodi tuđe ratove i tuđe sukobe, da gubi stare prijatelje, uspio je da ne dozvoli da Srbi postanu igračka u rukama drugih”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je poručio da je Novi Sad grad svih Srba i svih građana bez obzira kako se prezivali, da je to grad koji pripada svima, te da niko nema prava da nas dijeli.

“Okupili smo se danas da bi govorili svojim jezikom, pjevali svoje pjesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo. I svi oni koji misle da Srba nema i da ‘srpskog sveta’ nema ili da ga ne treba biti, trebaju samo ći i pogledati nas, da vide ovu našu prelijepu djecu i da shvate da su grdno pogriješili, jer Srba ima i ‘srpskog sveta’ ima. Novi Sad pripada svima, ovo je grad svih Srba i ovo je grad svih građana bez obzira kako se prezivali i odakle dolazili. Nemojte nas dijeliti, ‘srpski svet’ nas okuplja i objedinjuje”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u Bukovcu.

Pored ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina na 22. Zavičajnom zboru u Bukovcu prisutnima su se obratili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, načelnica općine Drvar Dušica Runić, kao i Duško Ćutilo direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu.

Politički.ba