Žarko Vujović i Boris Krešić blokirali Tuzlanski kanton

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Građani Tuzlanskog kantona jučer su bili svjedoci jednog brutalnog pravnog iživljavanja Žarka Vujovića (SD) i Borisa Krešića (DF) u Skupštini Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz KO SDP Tuzla.

Na prijedlog nove većine u Skupštini TK koja broji 18 poslanika, jučer je trebalo biti smijenjeno rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona i Vlada Tuzlanskog kantona, te na mjesto Žarka Vujovića biti imenovan Slađan Ilić, na mjesto Borisa Krešića biti imenovana Vedrana Petrović a na mjesto premijera Denijala Tulumovića biti imenovan prof.dr. Kadrija Hodžić.

– To su jučer spriječili predsjednik i potpredsjednik Skupštine TK, Žarko Vujović i Boris Krešić. Oni vrše svjesnu zlopotrebu instituta zaštite vitalnog nacionalnog interesa. Kako može biti ugrožen vitalni nacionalni interes srpskog naroda ako umjesto jedne osobe srpske nacionalnosti, na poziciju predsjednika bude imenovana druga osoba srpske nacionalnosti?

Ovo pitanje su pokrenuli oni koji su u rukovodstvo Skupštine izabrani na neustavan način, oni čija Vlada je zaključkom Ustavnog suda FBiH proglašena neustavnom zato što ista nema predstavnika iz reda hrvatskog naroda i oni koji znaju da se smjenom rukovodstva Skupštine neće promijeniti nacionalna zastupljenost konstitutivnoh naroda.

Dnevni avaz