Banjalučanin namamio djevojčicu u auto i pokušao je obljubiti

Drago Marčetić (59) iz Banje Luke osuđen je nakon suđenja u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora jer je napastovao 10-godišnju djevojčicu u ovom gradu.

Iako mu se sudilo iza zatvorenih vrata te novinarima nije bilo dopušteno da prate proces, objava presude bila je otvorena za javnost, piše Dnevni list.

U sudnici je sutkinja Olga Pantić pročitala presudu kojom se on proglašava krivim te je pročitala šokantne detalje njegovog nasrtaja na djevojčicu. U presudi se navodi kako je Marčetić u novembru 2013. godine počinio spolno nasilje nad djevojčicom, a prema navodima presude, najprije je došao u stan u kojem je ona živjela s roditeljima u banjalučkom naselju Starčevica. Kada je ostao nasamo s njom, zavukao joj je ruku pod bluzu i dirao je po grudima, da bi ju nakon nekog vremena pozvao da s njim ide pogledati njegov automobil.

Tada joj je obećao odvesti je do zlatare i kupiti joj prsten. Kada ju namamio u automobil, zaključao je vrata i nasrnuo je na curicu ljubeći je usta i po licu. Djevojčica mu se, prema navodima iz presude, opirala, ali on je nije puštao, već je nastavio s gnusnim nasrtajima, a u jednom trenutku skinuo je hlače i donje rublje.

Srećom, tada je djevojčica nekako uspjela otvoriti vrata vozila te je pobjegla pred njegovim nasrtajima.

Na ulazu u svoju zgradu srela je oca koji je shvatio da joj se nešto ružno dogodilo, a napasnik je brzo otkriven i uhapšen.

“Kao olakšavajuće za optuženog Sud je ocijenio korektno ponašanje tokom postupka, njegovu neosuđivanost te protek vremena od činjenja djela. Pri odmjeravanju kazne u obzir je uzeta i brojnost radnji koje je počinio, kao i nerazmjer u godinama između njega i žrtve” objasnila je sutkinja Pantić.

bhreporter/fokus.ba