Čudo se dogodilo: Haski koji je pregažen traktorom stao na svoje noge

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Još su nam pred očima šokantne slike, kada nesavjesni mještanin iz naselja Rašljeva kod Gračanice, na lokalnom putu, juri i točkovima gazi psa rase Haski. Bh. javnost je bezrezervno osudila barbarski čin, a prvu pomoć te noći psu je pružio veterinar Nerman Avdić iz Veterinarske stanice Gračanica.

Krenula je velika borba da se pas Mini spasi, mada je iko vjerovao da će preživjeti.

Uslijedile su dvije komplikovane operacije na obje zadnje noge na kojima je bilo više teških lomova, obavljene u Veterinarsnoj stanici „Pet-Doc 4 U“ u Lukavcu pod rukovodstvom dr.Almira Alića.

Pas se oporavioSve do zadnjih desetak dan Mini je bila u ovoj veterinarskoj stanici, a sada je premještena u Veterinarsku stanicu u Gračanici.

– Radi se o postoperativnom njegovateljstvu, zašto je zadužena Amra Zelenkić. I mi smo tu, jer svaki dan, osim ishrane, operirane noge se moraju dezinficirati. Ona polahko staje na svoje noge. Iz stacionara je izvedemo desetak minuta na zelenu površinu i ona više nema snage, pa je vraćamo u stacionar. Postala je naša ljubimica. Nakon što potpuno ozdravi, odlučit ćemo, gdje će Mini nastaviti svoj život – kaže dr. Nerman Avdić.

Dnevni avaz