DF: Koalicija “Domovina” neće ući u koaliciju sa SNSD-om

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Koalicija “Domovina” neće ući u koaliciju sa SNSD-om u entitetu RS, saopćila je danas Demokratska fronta. Ovim putem želimo demantovati pogrešne navode funkcionera SDA iz entiteta RS Ramiza Salkića, koji je neovlašteno razgovarao sa Miloradom Dodikom o navodnom ulasku “Domovine” u koaliciju sa SNSD-om i njegovim satelitima.

Mi u DF-u smo svoj stav u okviru koalicije “Domovina” vezali za formiranje Vijeća ministara BiH sa strankama iz Saveza za promjene i bilo kakvi pregovori sa većinom zasnovanom na kupljenim poslanicima iz afere “Papak” nemaju našu podršku – navodi se u saopćenju.

Nadalje, kažu u Demokratskoj fronti, “gospodin Salkić očito nije svjestan da nepromišljenim i sitnosopstveničkim potezima” dovodi u pitanje napredak BiH prema euroatlantskoj porodici naroda.

Konačno, stav predstavnika SDA unutar koalicije “Domovina” je od samog početka bio takav da je glavni cilj postizbornih koalicija da iskoriste šansu koja nije postojala u zadnjih osam godina od kada je na nivou BiH SNSD bio u stanju da blokira sve odluke.

– Ukoliko je dio ljudi u SDA toliko gladan vlasti u entitetu RS onda im i ovim putem poručujemo da mogu tražiti nove partnere za formiranje Vijeća ministara, Vlade FBiH i vlada u kantonima – saopćila je Demokratska fronta.

bhreporter/Fena