Hrvatska uvela najstrožiji režim mjera

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Na snagu je stupila zabrana kretanja među županijama, a uvedene su i propusnice. Od danas pa sve do 8. januara zabranjeno je napuštanje županije prebivališta ili stalnog boravka.

I prije stupanja na snagu ove odluke bilo je jasno – do propusnica će biti teže doći nego što je to bio slučaj prošlog puta kada su bile u upotrebi, piše Index.hr.

Do 18 sati u utorak građani su predali oko 80.000 zahtjeva za propusnice. Od onih zahtjeva koji su riješeni više od pola je odbijeno.

Odbijeno je 56 posto do sada obrađenih zahtjeva za propusnice, a 44 posto je odobreno.

To je zapravo u skladu s najavama iz Stožera da će izdavanje propusnica ovoga puta biti rigoroznije. Te je najave potvrdio šef Stožera i ministar Davor Božinović koji je još u petak poručio kako se uvodi mjera zabrane kretanja, a ne uvođenja propusnica.

Kontolirat će se svako vozilo

Osim vozila, kontrolirat će se, kako je najavljeno, i autobusi čiji će putnici, ako putuju iz županije u županiju, također morati imati propusnice.  

Na izlazima iz Zagreba, odnosno Zagrebačke županije, koje će jedine u Hrvatskoj biti povezane i tvoriti jednu cjelinu, policajci će postaviti 16 kontrolnih punktova.

Dnevni avaz