18/05/2024 1:00
Oduzeti novac. UIO
Oduzeti novac. UIO

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Kod državljanina Turske pronađeno više od 100.000 KM

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo ovlašteni službenici UIO u saradnji sa službenicima Graničnoe policije BiH uspješno su spriječili pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca.

Prilikom redovne kontrole putnika i putničkog prljtaga koji su sletjeli na liniji Istanbul-Sarajevo, pregledan je turski državljanin A.H. koji je uz lični prtljag imao sakriven novac u različitim valutama u iznosu od 50.970 eura i 5.000 američkih dolara.

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje, te da nema ništa osim ličnog prtljaga. Protiv počinioca opisane nezakonitosti bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

– Podsjećamo, svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni su da to prijave carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prelazima – naveli su iz UIO.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nezakonite trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.