Nastava počinje i u Rozenhajmu

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Edina Smajlović

U toku su završne aktivnosti za otvaranje odjeljenja dopunske nastave na bosanskom jeziku za djecu građana BiH u Rozenhajmu u pokrajini Bavarska.

 

Donesena odluka

Schulamt Rosenheima je već odobrio izvođenje nastave i učionicu u Lessingstrasse 73, a Savez dopunskih škola BiH donio odluku da će nastavu izvoditi Edina Smajlović.

Za pohađanje škole već se prijavilo više od 20 učenika. Nastava bi trebala početi u januaru 2015. godine, a sve zainteresirane iz Rozenhajma i okoline pozivaju da upišu djecu u bosansku dopunsku školu.

Plan i program

– Škola u Rozenhajmu bit će druga u Bavarskoj i 33. u Njemačkoj u kojoj će djeca građana BiH pohađati dopunsku nastavu na bosanskom jeziku.
Nastava u ovim odjeljenjima izvodi se po planu i programu i udžbeniku Ministarstva civilnih poslova BiH za dopunsko obrazovanje djece u iseljeništvu – kaže Haris Halilović, predsjednik Saveza dopunskih škola BiH u Njemačkoj.

Informacije o upisu

Sve informacije kao i upis djece mogu se dobiti i izvršiti kod nastavnice Edine Smajlović: [email protected] na www.bosanske-skole.de

 

bhreporter/Dnevni avaz