Semir Rastoder: Nisam kriv!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Semir Rastoder, optuženi da je 1. aprila ove godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Nedžarićima, a u kojoj je poginula Hava Dovadžija, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu ustvrdio da nije kriv za krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa koje mu se stavlja na teret.

Advokat optuženog Kadrija Kolić usprotivio se fotografisanju i snimanju sudskog procesa u ovom predmetu te tako sudija nije dozvolio snimanje optuženog Rastodera.

Inače, optužnica protiv Rastodera je podignuta krajem oktobra pa potom i potvrđena u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Podsjetimo, dvadesetpetogodišnji Rastoder je upravljajući Golfom 6 na Bulevaru Meše Selimovića udario 27-godišnju Havu koja se vraćala s posla. Policija je nije mogla odmah identificirati s obzirom na to da nije imala dokumente kod sebe.

Rastoder je neposredno nakon nesreće prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali da je zadobio kontuzione povrede glave, kičme i ekstremiteta.

Nakon toga optuženi je ispitan u službenim prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uzeta mu je pismena izjava te je, uz konsultacije s Kantonalnim tužilaštvom, pušten na slobodu.

Međutim, njegovo puštanje na slobodu izazvalo je veliko ogorčenje javnosti te su u Sarajevu organizirani i protesti tim povodom, a koji su održani 6. aprila u sarajevskom naselju Nedžarići, na mjestu gdje je Hava poginula.

No, ni protesti nisu dali rezultata te Rastoder ni tada nije pritvoren.

bhreporter/klix.ba