18/05/2024 1:00

FK Škahovica će nakon 15 godina dobiti svoj stadion (FOTO)

U Gračanici je registrirano deset nogometnih klubova i to Bratstvo, Orahovica 74, Lokomotiva, Stjepan Polje, Mladost Doborovci, Jedinsto Lukavica, Pribava, Miri, Mladost Malešići i Škahovica. Svi oni osim Škahovice imaju svoje stadione koja je tokom čitavog dijela takmičenja koristila stadione u Doborovcima, Stjepan Polju i Pribavi. Uskoro će se to promjeniti.

Sve se promjenilo 2022 godine u aprilu, kada je veći dio stare uprave kluba dao ostavku u klubu, tada se pojavljuje grupa etuzijasta iz Škahovice koja preuzima klub i kreće u ideju realizacije izgradnje stadiona u Škahovici. Sve je to bio kao san, kada su 5.maja 2022 godine kupili dio zemljišta za izgradnju malog sportskog terena kako bi mališanima osigurali treniranje na travnatom terenu. Obzirom da su dobili veliku podršku mještana, odlučili su da kupe i drugi dio zemljišta kako bi mogli napraviti stadion sa dimenzijama dovoljnim za takmičenje.

Historijski dan za FK Škahovicu desio se 12. juna 2022 godine kada su mašine krenule ravnati teren budućeg stadiona. Obzirom da se Škahovica prostire na pretežno brdskom terenu, ravnanje je potrajalo, pa je investicija kupovine zemljišta i ravnanja terena potrajala skoro godinu dana.

Nakon toga 2024. godine krenule su završne faze uređenja stadiona, veliki broj mještana kako Škahovice tako i susjednih mjesnih zajednica Babića i Malešića došlo je sa poljoprivrednim mašinama kako bi stadion uzorali, zatim frezali i pripremili za sijanje trave. Trava je posijana 30. marta 2024 godine, a 30 dana kasnije palo je i prvo košenje.

Trenutno FK Škahovica radi kampanju za namicanje sredstava uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice u okviru USAID aktivnosti Snaga lokalnog – Naša zajednica je naša odgovornost, gdje trebaju prikupiti 6.400,00 KM, trenutno su na 70% puta da realizacije projekta, a ovim projektom stadion bi dobio konačan izgled i bio bi spreman za treninge i utakmice. Plan je da se postave golovi, zaštitne mreže, klupe za rezervne igrače i sl.

Svi koji žele podržati ovaj projekat to mogu učiniti na tri načina:

  1. Uplatom direktno na račun FK Škahovica
    Sparkasse Bank dd BiH: 199 501 007 850 42 49 sa naznakom „Doniraj.ba: FK Škahovica – Zajedno završimo naš stadion“
  2. Uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice ili putem banke:
    Žiro računi:

Uplate iz BiH BAM račun: 338 440 22525810 91 UniCredit Bank BiH, dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 – 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22, ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun:

IBAN: BA 39 194 – 104 11082033-18

  1. Platforma Doniraj.ba na linku https://www.doniraj.ba/project/view/fk-kahovica-zajedno-zavrimo-na-stadion

Kampanja se realizuje uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice u okviru USAID aktivnosti Snaga lokalnog – Naša zajednica je naša odgovornost.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.