Incko pozvao Mostarce da masovno izađu na izbore

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) pozvao je građane Mostara da izađu na predstojeće izbore.

– Dvanaest godina nakon što su posljednji put imali priliku da glasaju za svoje lokalne predstavnike, pozivam građane Mostara da odgovore masovnim odzivom na lokalne izbore u nedjelju. Iskoristite vlastite bonske ovlasti i glasajte – poručio je Incko.

Uz to, apeliram na građane da glasaju na osnovu pitanja i predloženih rješenja koja imaju za cilj napredak Mostara, kazao je.

– Prekrasni, svjetski poznati grad Mostar i svi Mostarci, posebno mladi, zaslužuju, ništa manje od drugih u BiH, priliku da imaju svijetlu i prosperitetnu budućnost i da žive u dinamičnom i ekonomski naprednom gradu, u kojem sami mogu graditi svoju budućnost. Imate sve potencijale za uspjeh. Dragi Mostarci, iskoristite svoje biračko pravo, neka se vaš glas čuje i ne dopustite da drugi odlučuju umjesto vas ili vašeg grada – rekao je visoki predstavnik.

Incko je također pozvao glasače da zaštite sebe i ljude koji rade na biračkim mjestima pridržavajući se propisanih epidemioloških mjera i slijedeći upute Gradske izborne komisije.

Također je pohvalio Centralnu izbornu komisiju BiH što je, u teškim okolnostima, dva puta uzastopno organizirala provođenje izbora.

Dnevni avaz