18/05/2024 8:28
Jovičić u sredini: Pomogao nepoznatim ljudima. Avaz
Jovičić u sredini: Pomogao nepoznatim ljudima. Avaz

Pripadnik OS BiH Mladen Jovičić nakon što je pomogao porodici čije se vozilo zapalilo: Opet bih sve isto ponovio

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mladen Jovičić, nakon što je pomogao porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu Doboj – Banja Luka, samo za portal “Avaza” je otkrio šta se dešavalo tog dana.

Kulja dim

– Kada sam krenuo na posao na autoputu Doboj – Banja Luka u mjestu Prnjavor primjetio sam s desne strane auto marke Peugeot i tri meni nepoznate osoba ispred vozila stoje. Stao sam i u tom trenutku sam video da iz auta kulja dim i vatra. Otrčao sam do svog vozila po aparat za gašenje vatre. Nisam uspio ugasiti vatru, auto je izgorjelo – kazao je Jovičić

Ljudi su, dodaje, bili ispred vozila, a kako su mu kazali krenuli su u Banju Luku u bolnicu.

– Moja dužnost je kao građanina, ali i pripadnika Oružanih snaga BiH da pomažem te sam odmah oca i kćerku sam povezao u Banju Luku, a treća osoba je ostala da sačeka policiju. Ostavio sam ih u bolnici i otišao na posao – dodao je Jovičić.

Poziv ministra

Istakao je da bi ponovo isto uradio. Dodao je da ga je nakon herojskog čina i pokazane ljudskosti nazvao minister odbrane Zukan Helez te ističe da se nada uskoro susretu s ministrom Helezom.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.